О нама

Друштво пријатеља српских манастира СТУДЕНИЧКИ КРУГ основано је крајем 2001. године. Разлоге и циљеве оснивања овог Друштва темељимо у традицији нашег црквено – народног живота и потребе за његовом обновом, у покушају наше цркве и народа да изађу из мрака богоборног материјализма који још траје.

Даље, задаци су и упознавање шире јавности са духовним наслеђем сачуваним у животу српских манастира, организовање научних скупова посвећених православној култури и духовности, као и организовању хуманитарних акција. СТУДЕНИЧКИ КРУГ жели да помогне својим члановима да упознају што већи број манастира, па се у том смислу организују молитвена и ходочасничка путовања. Друштво се бави очувањем и српске традиције и културе, помагањем деци без родитељског старања, избегличким камповима.

У клубу, који носи име БОГОТРАЖИТЕЉ, одржавају се духовне вечери, музичко поетске вечери, представљање књига, изложбе, као и многобројне друге активности које за циљ имају промоцију и очување вере, традиције и културе српског народа.